Aalborgbus bliver mere bæredygtig

Denne sommer kommer Danmarks mest bæredygtige bus til at køre mellem Aalborgs attraktioner.

Fra 1. juli kan buspassagerer køre 100 procent bæredygtigt mellem Aalborgs attraktioner i den gratis buslinje City Circle. Det er tredje år, at City Circle fragter passagerer rundt i det centrale Aalborg, og det er en del af EU-projektet ARCHIMEDES, der har til formål at forbedre bymiljøet gennem renere og bedre transport.

I City Circles første sæson var der tale om en hybridbus, der sparede 30 procent brændstof, mens bussen sidste år blev drevet af 30 procent anden generation biodiesel. I år er der igen tale om at teste en helt unik og banebrydende løsning, idet bussen kører på 100 procent bæredygtigt biodiesel, hvilket gør bussen til den første af sin slags i Danmark.

Produktet indeholder ikke fossilt brændstof, men er lavet af animalsk og vegetabilsk affald samt bæredygtigt dyrket palmeolie. Halvdelen af bybusserne i Aalborg kører også på biodiesel. Her er andelen af biokomponent henholdsvis 20 og 27 procent. Men City Circle kører altså helt uden fossile brændsler.

City Circle kører i ring omkring Aalborgs centrum og stopper ved byens største attraktioner og seværdigheder. City Circle er gratis, og kører i perioden fra 1. juli til 11. august klokken 10-18 på hverdage og klokken 10-14 i weekenden.