Aalborgenser samler ind til fattige familier i Colombia

Efter at Louise Højen kom hjem fra en tur til Colombia, har hun besluttet at samle penge ind til en lille, colombiansk organisation, der hjælper fattige familier.

Imellem sin bachelor- og kandidatuddannelse valgte Louise Højen fra Aalborg at rejse til Colombia og arbejde frivilligt på en skole, hvor hun underviste i engelsk. En af hendes kollegaer i Colombia er leder af organisationen Funtifer, som hjælper fattige familier i Colombias hovedstad, Bogotá. Hun var ude at se det arbejde, som Funtifer laver, og nu har hun besluttet at samle penge ind til organisationen.

- Jeg blev rigtigt rørt af, at de er så uselviske. De gør det, fordi gerne vil hjælpe andre mennesker, og de kan se, at der er nogle mennesker, som virkelig har brug for hjælp. Det er noget, som de personligt får tilbage, at de kan gøre en forskel og sørge for, at de her børn kan komme frem i livet. Det synes jeg er helt vildt smukt, siger Louise Højen.

Til dagligt arbejder hun på Restaurant Fusion, og det er også her velgørenhedsarrangementet, hvor penge til Funtifer samles ind, bliver afholdt den 3. september. De indsamlede penge skal bruges til et hus til den lille, colombianske organisation, så de har mulighed for at udvide deres arbejde. Målet er at samle 300.000 kroner ind.

- Med de penge kan Funtifer købe et ordentligt hus, fortsætte deres arbejde og de kan udvide deres programmer. Der vil også være penge til, at de kan betale for el, vand og varme, og de kan måske ansætte en lærer ekstra til at undervise, så der er ekstra personale på. Det kan også være, at de kan udvide sådan, at de faktisk kan lave nogle flere måltider til børnene, for mange af dem får kun et måltid om dagen, fortæller Louise Højen.

Der har været stor opbakning til arrangementet, og alt fra mad, bestik og underholdning til aftenen er enten doneret eller sponsoreret, derudover arbejder alle gratis på aftenen, så pengene går ubeskåret til Funtifer. Sidste år blev der også afholdt en indsamling, hvor man fik samlet 110.000 kroner ind, men det var ikke nok til et hus, så derfor prøver de igen i år.

Det er ikke Louise Højens plan, at der skal holdes et stort arrangement, hvor der bliver samlet ind hvert år. Men måske der bliver holdt nogle mindre indsamlinger, så Funtifer kan blive ved med at udvide deres arbejde.