Aalborgs kongres- og kulturcenter renoveres: 75 mill.

Aalborg kongres- og kulturcenter står til at blive renoveret. Pris: 75 millioner kroner.

<b>Større renovering</b>
Besøg af cirka 10 millioner gæster de seneste 20 år har slidt på Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC). Derfor investerer Aalborg kommune, der ejer det store kompleks, i de kommende tre år 60 millioner kroner til en større renovering af publikumsområder som foyer, sale og toiletter. Også de tekniske faciliteter lyd og lys bliver opdateret, da den rivende udvikling på dette felt giver nye typer efterspørgsel fra både kultur- samt møde og kongresarrangører.

Borgmester Henning G. Jensen er ikke i tvivl om vigtigheden af at tage fat på opgaven nu.

- Det er meget vigtigt, at vi vedligeholder og udvikler Aalborgs store "forsamlingshus", så det opfylder fremtidens krav. Derfor er det glædeligt, at Byrådet ved sin budgetlægning har haft mulighed for at prioritere denne store renovering. Aalborg Kongres og Kultur Center vil sammen med Nordkraft og Musikkens Hus give nogle fantastiske rammer for kulturlivet og kongresserne, så Aalborg fortsat er med helt fremme i forreste linje.

<b>Klargøring til nye 25 år</b>
Den omfattende renovering vil gøre det store bygningskompleks klar til de næste 20-25 år, og håndværkerne vil hovedsageligt rykke ind med de store opgaver i sommerperioden, hvor de er til mindst mulig gene for publikum og mødedeltagere.

- Vi er meget glade for, at der nu investeres i, at vi fortsat kan være et velbesøgt sted af både kultur- og mødegæster. For indrømmet, der er områder, som de mange millioner gæster siden 1989, hvor der senest blev renoveret gennemgribende, har slidt voldsomt på. Og vi ved jo alle, hvor stærkt den teknologiske udvikling er skredet frem de seneste 20 år, så selvom vores tekniske faciliteter på ingen måde er umoderne, tværtimod, så er tiden alligevel kommet til, at vi må investere endnu mere for at fremtidssikre interessen for Aalborg, både når vi taler kultur og møder samt de mange nationale og internationale kongresser, vi har i AKKC. Og fra mange sider af erhvervslivet både restauranter, hoteller og handelslivet ved vi, hvor væsentligt det er, at fastholde AKKCs store besøgstal for den afsmittende økonomiske virkning, det giver både lokalt og regionalt, siger Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

<b>Miljø i sigtekornet</b>
Forude venter nu en gennemgribende arkitektonisk oprensning af rummene, udskiftning og ombygning af energislugende elementer så som, belysning, ventilation og varmeforbrug. Efter renoveringen vil AKKC være Aalborgs største og mest moderne center for kulturarrangementer og møder, hvor
også miljøprofilen er højt prioriteret og fokus på minimering af strøm- og vandforbrug er låst fast i sigtekornet.

<b>Elevator først skridt</b>
Første skridt i renovering blev i virkeligheden allerede taget med en totalrenovering af den store sceneelevator i Aalborghallen tilbage i 2007, hvor den slidte teknik voldte store problemer.
Den investering var på 15 mio. kroner.

<b>Finansieringen</b>
Finansieringen af elevator og kommende renovering på i alt 75 mio. kr. sker ved at AKKC, der er en selvejende institution under Aalborg Kommune, får et årligt øget anlægstilskud fra 2009 på 4,5 mio. kroner til anlægslån med en løbetid på 25 år.

Forsiden lige nu