LIGE NU:

Aars vandt psykiatriens hus

Efter en historisk tæt afgørelse endte Aars med at løbe med placeringen af et nyt stort psykiatrihus.

Farsø, Løgstør eller Aars. Det spørgsmål har samtlige byrådsmedlemmer i Vesthimmerlands Kommune diskuteret i fra ende til anden, inden der torsdag aften blev besluttet, at det nye stor Psykiatriens Hus skal ligge i Aars.

Meningerne har været mange, og bølgerne har gået højt i byrådssalen, og derfor var det også en glad borgmester, der fik sit valg besluttet.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet den her løsning. Der var en meget god tone i byrådssalen her til aften, hvor der virkelig var mange gode argumenter for de forskellige bud. Personligt er jeg glad for, at vi følger regionens anbefaling med valget af Aars, siger borgmester Knud Kristensen.

Det nyt psykiatrihus medfører 100 arbejdspladser, og det har været et af de punkter, der har gjort, at de tre store byer har kæmpet om projektet.

- Det er klart, at vi snakker om rigtig mange arbejdspladser, og jeg kan godt forstå, at man har kæmpet for at bevare eller tilføre arbejdspladser rundt i kommunen, siger Knud Kristensen og fortsætter.

- Nu har vi en plan, og jeg er sikker på, at den vil skabe grobund for et godt samarbjede mellem Vesthimmerland og Region Nordjylland.

Aftenens afstemning endte med en sejr til Aars med stemmerne 14-13 i mod Løgstør.