LIGE NU:

AAU satser kinesisk

Østen trækker når Aalborg Universitet skal rekruttere nye studerende. I øjeblikket er man i gang med at fremstille materiale, der skal lokke kineserne til at kigge mod vest.

Aalborg Universitet har i flere år haft gode kontakter til verdens folkerigeste nation, Kina. Nu aktiverer man kontakten endnu mere.

- Der er 150.000 kinesere, der hvert år tager til udlandet for at studere. Dem vil vi da gerne have nogen af herop, siger Heng Zhou, der er kommunikationsmedarbejder hos Aalborg Universitet.

Han har sammen med nogle studerende været med til at oversætte brochurer til kinesisk, og lige nu er han sammen med Ph.D-studerende Xin Zhou i gang med at klippe en video, der skal sælge Aalborg Universitet på internettet:

- Jeg tror det er god ide med den her video på nettet, for de unge i Kina bruger internettet meget når de skal søge inspiration. Og Aalborg Universitet har en masse art tilbyde. I Kina er man ikke vant til den meget praktiske tilgang til uddannelsen, her foregår det meste ud fra teori. Samtidigt er der mange der vil kunne lære at arbejde sammen i form af gruppearbejde, det er man heller ikke vant til i Kina, forklarer Xin Zhou.