AAU smerteforsker får Spar Nord Fodens Forskningspris

Iranske Parisa Gezerani får en kvart million kroner til at forske for at Spar Nord Fonden.

Parisa Gezerani er uddannet farmaceut fra SBMU i Teheran. Hun afsluttede sit ph.d. studium ved Aalborg Universitet i 2007. Afhandling bestod af fem arbejder, der alle er blevet publiceret i publicerede i højt rangerede tidsskrifter.

Gezerani forsker i smerte, og hun har udviklet en metode der kan få ellers raske patienter til at få ondt. På den måde har hun udviklet en smertemodel, der kan give kendskab til, hvorfor patienter udvikler smerter.

Efter ph.d.-studiet er den 34-årige Parisa blevet tildelt et adjunktur på AAU. Sidste år modtog hun et EliteForsk-rejsestipendium fra Videnskabsministeriet og arbejder i øjeblikket på det farmaceutiske institut ved University of British Columbia, Vancouver, Canada.
Parisa Gazerani har netop i Canada modtaget et 1 års forskningslegat, så hun kan fortsætte arbejdet i Canada frem til september 2009. Herefter vender hun tilbage til Aalborg Universitet, hvor hun skal fortsætte forskningen.

Dir. Ole Jørgensen, Spar Nord Fonden, vil overrække prisen til Parisa Gazerani ved Aalborg Universitets Årsfest og Doktorpromovering den 31. oktober i Aalborg Kongres & Kulturcenter, hvor prismodtageren kvitterer med en festforelæsning. Mens 50.000 kr. af prisen går til egen lomme, skal resten bruges til forskning.