Foto: Tv2nord.dk

Adresseforvirring kan koste stemmer

Flere tusinde unge er i august og september måned flyttet til  blandt andet Aalborg for at studere. Adresseforvirringen kan føre til forsvundne valgkort, og derfor mister de unge muligheden for at stemme.

Flere tusinde unge mennesker er flyttet til en anden landsdel for at studere i de seneste to måneder. Det kan give problemer for Post Danmark, og derfor kan de unges valgkort gå tabt i forvirringen.
Det skriver P4 Nordjylland.

Hvis vælgerne er flyttet den 31. august eller senere, så siger reglerne, at de skal stemme på deres gamle valgsted eller brevstemme i den nye kommune.

Sidste frist for at brevstemme er den 13. september. Man kan brevstemme i alle kommuner, men vil man absolut stemme personligt, så må man tilbage til sin gamle kommune.

Hvis man er flyttet før den 31.august og har meldt flytning inden, men ikke fået et valgkort, så kan man brevstemme. Eller man kan på valgdagen møde op på det valgsted, man skal stemme.

Her skal man så, lige som når man brevstemmer, fremvise gyldig legimentation, som kan være sygesikringskort, pas eller kørekort.