OxyContin er et stærkt morfinpræparat, som findes i flere styrker. Pillerne kan være dødelige, og politiet advarer mod, at der kan være piller i omløb. Foto: Nick Clark

Advarer mod farlige piller

Det er lykkedes en mand at få udleveret morfinpræparatet Oxycontin fra flere nordjyske apoteker. Pillerne kan være dødelige i de forkerte hænder.

Nordjyllands Politi advarer mod, at farlige piller kan være i omløb, efter at det er lykkedes en mand at få udleveret pillerne fra fire forskellige nordjyske apoteker. Det drejer sig om apoteker i Løgstør, Sejlflod, Aabybro og Aalborg.

Recepterne stammer fra et indbrud, og det er altså lykkedes at få dem indløst i dag.

Det drejer sig om morfinpræparatet OxyContin 40 mg, som er stærke smertestillende piller.

- Vi ved ikke, hvor mange piller, der kan være i omløb, men vi advarer kraftigt imod at man tager pillerne, hvis man skulle komme i besiddelse af dem. Vi har afhørt en læge, som fortæller, at 1-2 piller kan være dødelige, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Claus Kjær-Pedersen.

Pillerne er gule og der står "40" på dem. Skulle man komme i besiddelse af pillerne, eller har man i øvrigt oplysninger omkring OxyContin-pillerne, kan Nordjyllands Politi kontaktes på 1-1-4.

Præparatet er blevet mere udbredt i nattelivet og i misbrugsmiljøer. I oktober 2011 døde en 16-årig aalborgenser efter at have indtaget OxyContin-piller.