LIGE NU:

Advokat undersøger flyulykke

Flyulykken i søndags får nu et retligt efterspil. En advokat skal undersøge muligheden for, at passagererne kan få erstatning af SAS.

For præcist en uge siden sad Bjarne Rask i den SAS-maskine, der måtte nødlande i Aalborg. Nu har han og mange andre passagerer med hjælp fra advokat, Anker Laden-Andersen startet en advokatundersøgelse af omstændighederne omkring nødlandingen i Aalborg.
- Vi vil se hvilke muligheder, der er for at sikre vores medarbejdere ved fremtidige flyvninger og så for at få dækket af, hvad der er sket her, fortæller Bjarne Rask til TV2/Nord.
Undersøgelsen kan ende ud i erstatningssager, men i første omgang handler undersøgelsen om, at folk skal have overblik over, hvordan deres situation er efter ulykken.
- Det er nødvendigt, fordi når du er udsat for så traumatisk en oplevelse, som folk var sidste søndag, så har man behov for at være sikker på, hvordan ens fremtid ser ud, forklarer Anker Laden-Andersen.
I første omgang kan Anker Laden-Andersen ikke sige noget, hvor mange der kan kræve erstatning af SAS, men han er sikker på, at flere af passagererne vil have mulighed for at anlægge sag mod SAS.
- Hvis du ikke kan komme i arbejde længere eller får nedsat arbejdstid hvis man kan sige det på den måde, så har du en erstatning. Hvis du får varige mén kan du også have et erstatningskrav, siger han.