Foto: Carsten Lorenzen

Ædegilde på Aalborg Teater

Kan man æde, drikke og hore sig ihjel på en weekend? Det provokerende spørgsmål stillede filmen Det Store Ædegilde for snart 40 år siden. Nu bliver det gentaget på Aalborg Teater.

De vælter sig i østers, champagne og delikatesser fra hele verden.

- Hvis man tænker på, hvad folk ellers dør af, så er det ekstremt dekadent, siger den ene af ædedolkene, skuespiller Martin Ringsmose.

 

I stykket beslutter fire mænd og en enkelt kvinde at æde sig ihjel.

- De skal have deres sidste fest og skal have og have, til de bare ikke kan mere, siger den enlige, kvindelige ædedolk, Laura Kold, der også er ansat på Aalborg Teater.

 

Det er en af Aalborgs kendte kokke - Morten "Kok" Nielsen fra Mortens Kro - der skal tilberede maden på scenen.

- Nogle gange byder livet jo på nogle oplevelser, og så er det med at tage dem, siger Morten "Kok" Nielsen, der tidligere har udgivet erotiske kogebøger og lavet madprogrammer på tv.

- Nogle kokke ville nok mene, at det ville være dårlig reklame for deres restaurant. Men Morten har det vist lige omvendt. Og det tror jeg, han har ret i. Jeg tror, at man vil blive fascineret af den måde, maden bruges på, siger chef for Aalborg Teater, Morten Kirkskov.

 

Det store ædegilde af Marco Ferreri er og var en sarkastisk kommentar til det moderne menneskes uhæmmede forbrug.

- Vi lever jo i et mærkværdigt samfund, hvor vi hele tiden benytter os af ting, vi egentlig ikke har brug for, reflekterer Laura Kold.

 

Og i stykket udvikler forbruget sig til et orgie i meget andet end mad.

- En kvinde spiller den af på mig, altså masturberer mig, mens jeg bliver fodret med noget mad. Og det trækker åbenbart den sidste rest af liv ud af ham, jeg skal spille, fortæller Martin Ringsmose, der senest har fået mange roser for sin rolle som Christian i Begravelsen - det teaterstykke, der er en fortsættelse af Festen.

 

Det store ædegilde har premiere 4. maj.