Foto: Thomas Gaardsmand

Ægtepar får mildere straffe for voldtægt

Et ægtepar fra Aalborg fik tirsdag i landsretten nedsat straffen for sexovergreb og voldtægt mod tre af deres teenagedatters veninder.

Vestre Landsret har tirsdag nedsat straffen til et par fra Aalborg, der er kendt skyldige i sexovergreb og voldtægt mod nogle af deres teenagedatters veninder. De slipper begge et år billigere end byrettens dom fra november sidste år.

Den 33-årige mand blev idømt syv års fængsel, mens hans 34-årige hustru fik fem års fængsel for grove sexovergreb og voldtægt af tre piger i alderen 13 og 14 år.

Nævningetinget i Vestre Landsret har langt hen ad vejen fulgt byrettens vurdering af beviserne i sagen. Dog er parret blevet frifundet for enkelte af de otte forhold i anklageskriftet.

Modsat byretten har landsretten frikendt den 34-årige kvinde i et af overgrebene, hvor også manden blev frikendt for at have brugt vold og trusler i den seksuelle omgang med en mindreårig.

Når veninderne var på besøg i parrets hjem, blev pigerne flere gange tilbudt hash eller drukket fulde i drukspillet Gudespillet, hvor reglerne var, at man skulle røre ved hinanden og tage tøjet af. Det førte blandt andet til voldtægt og overgreb.

Parret er også blevet frikendt for at have klemt en af pigerne om halsen.

Desuden blev blot et af flere samlejer med en af de mindreårige piger betegnet som decideret voldtægt, hvorimod det var de voksnes udnyttelse af psykisk eller fysisk overlegenhed, der var baggrunden for de øvrige samlejer med pigen.