(Arkivfoto) Foto: TV2/Nord

Ældre undervises i Nem-ID

Ældre Sagen i Aalborg Kommune er gået sammen med Aalborg Kommune om en række kurser til ældre, så de kan lære at bruge Nem-ID.

Fra 2015 er der taget beslutning om, at borgerne skal gøres papirløse. Det betyder, at borgerne i fremtiden skal have kontakt til det offentlige system via digitale medier frem for gammeldags post.

Ældre Sagen har derfor i samarbejde med Aalborg Kommune planlagt en række kurser, der kan hjælpe kommunens ældre borgere til at lære om Nem-ID.

- Vi håber på, at det projekt, vi starter op sammen med Aalborg Kommune, vil være med til, at en hel del mennesker føler trang til at komme ud og lære noget om Nem-ID, siger formand for Ældre Sagen Aalborg, Hans Vinther Buus.

IT-kampagnen begynder den 8. marts. I første omgang vil der være kurser på biblioteker og aktivitetscentre i Hou, Sulsted og Nørresundby. Senere skal kurserne fordeles ud over hele Aalborg Kommune. Kampagnen skal køre over et til to år.

- Der er i dag over 400.000 mennesker, der er uden IT. Det er de mennesker, som vi gerne vil hjælpe, siger Hans Vinther Buus.