Afvist asylansøger erkender røveri

Foto: Per Frank Paulsen

Manden, der torsdag røvede Dagli'Brugsen i Tranum, er i dag blevet varetægtsfængslet efter grundlovsforhør.

En mand sidst i tyverne er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger for at have røvet Dagli'Brugsen i Tranum og i forbindelse med røveriet at have stukket en medarbejder i brystet og i armen. Manden havde kort forinden fået afslag på opholdstilladelse, og det kan have været medvirkende til, at han begik røveriet.

- Han har erkendt, at han skulle skaffe nogle penge, at have taget en kniv med for at skaffe disse penge, og han erkendt, at det var ham, der stak den ansatte, siger Politiadvokat Torben Kaufmann Sørensen.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at der i forbindelse med røveriet er opstået en del tumult, og det er her, den ansatte er blevet stukket. Ifølge den nu varetægtsfængslede, havde han ikke til hensigt at skade nogen, men på grund af den tumult, der opstod, kom han til at stikke den ansatte med kniven.

- Han er sigtet for § 245, og der er ingen tvivl om, at han har haft kniven fremme, og der er ingen tvivl om, at han har stukket, men det er stik, der er afgivet, fordi, der er opstået tumult, siger Torben Kaufmann Sørensen.

Kort efter røveriet blev han pågrebet af politiets hundepatrulje kort fra gerningsstedet og med udbyttet fra røveriet på sig.

Han er nu varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Sagen kan måske blive afgjort 30. maj, hvor anklagemyndigheden vil gå efter at få ham udvist.

Forsiden lige nu