LIGE NU:

AKKC får overraskende overskud

Da AKKC kiggede frem mod 2014, havde de ikke høje forventninger. Men Aalborg Kongres & Kultur Center er kommet med et overraskende overskud på 730.000 kroner.

AKKC havde budgetteret med et underskud på 66.000 kroner i 2014, men helt overraskende er man kommet ud af 2014 med et overskud på 730.000 kroner. Bestyrelsen, direktøren og medarbejderne havde ellers ikke høje forventninger, da der var sket store ændringer i Aalborgs kultur- og mødefaciliteter.

- Musikkens Hus stod driftsklar, Aalborg Symfoniorkester rykkede fra os til deres nye koncertsal i Musikkens Hus, og vi mistede 1,2 mio. kr. i lejeindtægt, og på mødeområdet blev fronterne trukket op og konkurrencen væsentligt skærpet med både nye og gamle mødeudbydere i Aalborg, siger Ernst Trillingsgaard, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

En hovedgrund til overskuddet er en stigning på 10 procent i udlejning af mødelokaler. Derudover har forskellige messer, revyer og koncerter givet et godt overskud til AKKC. Det er lykkedes AKKC, at stoppe den tilbagegang der i mange år har været på abonnementsområdet. Det har man gjort med en ny profil med Stjernepakker, stjernekunder, forenklet rabat og forskellige arrangementer. Det har gjort, at der har været en stigning på 35 procent i antallet af abonnenter og en stigning på næsten 50 procent af billetsalget.