03:16

Foto: Tv2nord.dk

1 af 2

Aktier i stormvejr

Aktierne har været ude i et sand stormvejr i den senere tid, med faldne kurser hver dag. Alligevel råder Spar Nord de nordjyske investorer til at have is i maven og ikke sælge løs.

Alle holdt vejret mandag morge klokken 9 da børsen åbnede, men det forventede kursfald udeblev. Den europæiske centralbank købte massivt op i de spanske og italienske statsobligationer for at presse renten ned.

- Det er lykkedes indtil videre. De har fået presset renten ned fra godt 6 % til 5,25%, og det er selvfølgeligt et betydeligt fald, men rentes skal endnu længere ned, siger Peter Møller, direktør for aktieafdelingen i Spar Nord Bank til TV2/NORD

Det er gældskrisen, først i Grækenland, Portugal og Irland, dernæst i USA og her sidst i Spanien og i Italien der får skylden for kursfaldene. Selv om de enkelte lande har grebet ind, tror markedet ikke på at det virker.

- Det er den mistillid der ligger fra markedet side til politikerne: i skal i gang med at lave nogle langsigtede planer for gældsafviklingen. I skal i gang med at lave nogle strukturer reformer der virker. Den der med at underfinansiere tingene som vi har set de sidste 10 år den går ikke længere, siger Peter Møller, direktør for aktieafdelingen i Spar Nord Bank til TV2/NORD.

De sidste 10 børsdage er aktiekurserne faldet hver dag og alene i Danmark betyder det at 130 milliarder kroner er forsvundet op i den blå luft. Alligevel er rådet til de nervøse investorer der ringer til Spar Nord at de ikke skal sælge deres aktier.

- Vi gennemgår selvfølgelig portofølgen af aktier. Ser om der er nogle ting der skal skiftes ud, men vi anbefaler at man bevarer roen i den nuværende situation, siger Peter Møller, direktør for aktieafdelingen i Spar Nord Bank til TV2/NORD.