Foto: TV2/Nord

Aktivister blokerer oprydning i Østerild

Politiet har fjernet aktivister, som blokerer skovmaskiner, der rydder op efter træfældningen i Østerild.

Træerne i Østerild Klitplantage er forlængst fældet, men en gruppe aktivister forsætter alligevel med at gennemføre aktioner og blokader.
 
Onsdag morgen har aktivister stillet sig i vejen for skovmaskiner, der rydder op efter træfældningen, der skal bane vejen for et omdiskuteret testcenter for kæmpevindmøller.
 
Aktivisterne er dog blevet fjernet igen, så oprydningen efter træfældningen kan fortsætte, oplyser kommunikationsmedarbejder Kurt Steenfeldt fra Midt- og Vestjyllands Politi.
 
- Som bekendt havde vi en aktion i sidste uge, da Skov- og Naturstyrelsen skulle fælde 12 hektar skov. De forsøger nu at rydde op i skovbunden efter fældningen, og det er der nogle aktivister som mener, de ikke skal have lov til, siger Kurt Steenfeldt.
 
Han fortæller, at aktivisterne som formentlig består af den samme gruppe på 10-15 personer, som hidtil har gennemført aktioner i klitplantagen, har stillet sig i vejen for skovmaskinerne.
 
- Det er nogle store og farlige skovmaskiner, som kræver store sikkerhedszoner for at arbejde. Derfor må Naturstyrelsens folk stoppe arbejdet, når aktivisterne stiller sig i vejen, siger Kurt Steenfeldt.
 
Det er onsdag morgen lykkes politiet at fjerne aktivisterne, så maskinerne kan komme i gang med at rydde op. Indtil videre er der ikke foretaget anholdelser, men politiet forbereder sig på flere aktioner onsdag.
 
- Jeg er ikke i tvivl om, at det vil forsøge at gennemføre flere aktioner. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er ved at være trætte af aktivisterne. Det er et demokratisk vedtaget projekt, men det er de åbenbart ligeglade med, siger Kurt Steenfeldt.