Foto: Trine Ladekarl

Akutmodtagel- se indvies i dag

Sygehus Vendsyssel i Hjørring åbner i dag en ny akutmodtagelse, der døgnet rundt skal tage imod og behandle patienter.

Den nye akutmodtagelse, der tages i brug fra i dag, bliver slået sammen med den tidligere skadestue, og der tilføjes 32 nye sengepladser. Det nye byggeri er på 3.800 m2, og både akutlæger, sygeplejersker, social - og sundhedsassistenter og sekretærer er ansat til at stå for det daglige arbejde.

- Med den ny akutmodtagelse får vi på Sygehus Vendsyssel de ideelle fysiske rammer til at tage imod akutte patienter. Den største ændring er et nyt sengeafsnit i akutmodtagelsen. Her kan patienter med et uklart sygdomsbillede eller behov for kortvarig observation indlægges. Dermed kan patienterne hurtigere diagnosticeres og behandles - og dermed også være hurtigere hjemme i trygge omgivelser igen, siger Ingeborg Thusgaard, der er sygehusdirektør.

Akutmodtagelsen i Hjørring er den første af tre nye akutmodtagelser i Nordjylland. Udover Sygehus Vendsyssel skal er to andre akutmodtagelser på Sygehus Thy-Mors i Thisted og Aalborg Universitetshospital. Projektet i Hjørring har kostet 92 mio. kr., og Regionrådsformand Ulla Astman glæder sig også over dagens indvielse.

- Ved kun at have én indgang til sygehuset, kan vi sikre bedre patientforløb, idet patienterne straks ved ankomsten vurderes med henblik på videre behandling herunder indlæggelse/udskrivelse. Dermed effektiviseres udnyttelsen af ressourcerne, patienterne behandles hurtigere, indlæggelsestiden bliver kortere og patientsikkerheden forbedres, siger hun.

Byggeriet har stået på fra august 2011, og der er officiel indvielse i dag kl. 10.