Foto: Per Frank Paulsen

Ålbæk-sag færdigefterforsket

Nordjyllands Politi er klar til lade overgive smuglersagen til Retten.

Smuglersagen fra Ålbæk, hvor fem nordmænd sidder varetægtsfængslet for at have forsøgt at smugle 250 kilo hash fra Danmark til Norge er færdigefterforsket, og Nordjyllands Politi er klar til at give Retten anklageskriftet og arbejdet med at beramme retssagen mod de fem. Det skriver NRK Sørlandet.

6. januar i år endte en politiaktion i Ålbæk, hvor de fem sigtede angiveligt har forsøgt at smugle et kvart ton hash over Skagerrak til Norge, med at en skudveksling mellem smuglere og politiets specialstyrker. Her blev en af nordmændene dræbt, mens en dansk betjent og en anden af nordmændene blev såret.

Nordjyllands Politi vil i dag, 14. oktober, bede Retten i Hjørring om at forlænge de fem sigtedes varetægtsfængsling, skriver NRK. Retten kan formentlig samtidig se frem til at modtage politiets anklageskrift. Det oplyser anklager Mette Bendix til NRK.

Det norske medie Aftenposten skriver, at flere af de sigtede, efter deres oplysninger har tætte forbindelser til gerningsmændene bag Norges største røveri, der skete 5. april 2004. Her blev en værdicentral i Stavanger røvet for 57,4 millioner norske kroner af røvere udstyret med kraftige automatvåben. Ved røveriet blev en norsk betjent skudt og dræbt.