LIGE NU:

Allan Olsen bliver hædret

Den nordjyske sanger og sangskriver modtager søndag en pris for sit arbejde.

Gennem mange år har den nordjyske sanger, sangskriver og musiker Allan Olsen fornøjet danskere med sine finurlige tekster. Og det fortjener anerkendelse, mener man hos Gelsted Kirk-Scherfig-fonden. Derfor har fondens bestyrelse besluttet at hædre Allan Olsen med Gelsted Kirk-Scherfig-prisen, som uddeles søndag.

Prisen gives til enkeltpersoner og organisationer, som har ydet en betydelig indsats inden for kunst, kultur, ligestilling, økologi, fred og socialisme.

- Vi synes, at Allan Olsen har fortjent prisen, især i forhold til den seneste cd, han har udgivet, siger Gelsted-Kirk-Scherfig-fondens formand, Gitte Thomsen, og tilføjer:

- Allan Olsen er en formidabel sanger, sangskriver, kunstner. Og hans tekster og sange er i tråd med det, vores fond står for.

Gelsted-Kirk-Scherfig-Prisen er en dansk kulturpris, der blev indstiftet den 9. november 1979, og den blev for første gang uddelt i 1980. Prisen er opkaldt efter Otto Gelsted, Hans Kirk og Hans Scherfig. Blandt tidligere modtagere finder man blandt andre Poul Dissing, Niels Hausgaard og Anne Marie Helger.