LIGE NU:

Alle landets 4. klasseelever skal på dannelsesrejse

Skolebørn fra landets 4. klasser skal blive klogere på Danmarks kultur, natur og historie, og derfor sendes de på dannelsesrejse.

Tusindvis af børn fra landets 4. klasser skal sendes på dannelsesrejse i det ganske land. Vi ved nemlig ikke nok om vores egen baghave, og derfor sendes eleverne som en del af projektet "Kend Dit Land" på dannelsesrejse i Danmark. 

Her skal elever blive klogere på blandt andet Danmarks kultur, natur og historie. For lige nu ved vi ikke nok, forklarer kulturminister Mette Bock (LA):

- Det kniber lidt. Der er mange, der lige kender det nære lokalområde, de er i. Og når man tager på ferie, så tager man måske hellere til udlandet. Så jeg synes, at der er brug for, at vi ved noget mere om vores eget land, og det er jo en voksenopgave at sørge for, at børnene kommer igennem den dannelse, lyder det fra Mette Bock.

Turene, der strækker sig over to dage, går til blandt andet vadehavet, hovedstadens store kulturinstitutioner, nordjyske fiskerlejer, fynske landsbyer og økologiske landbrug på Langeland.

Ingen kommuner fra Vendsyssel har meldt sig til

Kommuner fra stort set alle egne af landet har meldt sig til projektet. Men ingen fra Vendsyssel har meldt sig på banen. En skam siger kulturministeren.

- Det er jeg da lidt ærgerlig over. Jeg synes, at det er et rigtig godt tilbud. Dels er der økonomisk støtte, dels er der tilrettelagt forskellige ruter og undervisningsmateriale, så vi har gjort rigtig meget for at gøre det nemmere, siger Mette Bock. 

- Men jeg tror måske, at det handler om, at man ikke helt har opdaget det endnu.

Der er i alt 15 skræddersyede ture tilknyttet ”Kend dit land”, som skolerne kan vælge imellem. ”Kend dit land” blev afprøvet som pilotprojekt i efteråret 2018, hvor i alt 3000 elever fra ni af landets kommuner deltog. I skoleåret 2019/2020 sendes mere end 8000 elever på dannelsesrejse. 

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden