Episoden er sket ved gangbroen over Humlebakken, der forbinde Ullavej med Gerdavej. Foto: Josefine Brader

Foto: Josefine Brader

02:49

En eller flere personer kastede tirsdag aften sten mod en ambulance under udrykning ved Aalborg. Ambulancen var på vej til en person med hjertestop. Også en 69-årig kvindelig bilist blev ramt.

1 af 3

Ambulance ramt af stenkast fra gangbro

Nordjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til at finde mulige gerningsmænd til stenkast mod en ambulance fra en gangbro i Aalborg.

Sager med livsfarlige stenkast fra broer er nu tilsyneladende nået til Nordjylland. I hvert fald beder Nordjyllands Politi nu om offentlighedens hjælp til at finde mulige gerningsmænd i en sag om stenkast fra en gangbro i Aalborg.

Det sker, fordi der mandag omkring kl. 20.30 fra gangbroen over Humlebakken i Aalborg blev kastet en eller flere sten mod en ambulance, der kørte udrykning med en patient med hjertestop. Ambulancen fik en bule på taget, ligesom en anden bil også blev ramt ved episoden, hvor ingen kom til skade.

- Det er noget, vi ser med meget stor alvor på. Det er rigtig farligt, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen til TV2 Nord.

Politiet sendte straks patruljer til stedet for at lede efter 3-5 unge mennesker, som af både kvinden og et andet vidne var blevet set på broen. De unge mennesker var formentligt kørende på knallerter, oplyser politiet.

Nordjyllands Politi leder fortsat efter de unge mennesker, men beder nu om hjælp til opklaringsarbejdet.

- Dem vil vi naturligvis gerne tale med, så vi kan få afklaret deres rolle. Vi beder om offentlighedens hjælp, fordi vi vil have fat i gerningsmændene, så vi kan få den form for stenkast stoppet, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen, der også opfordrer eventuelle andre vidner til at henvende sig til politiet.

En hundepatrulje søgte i går aftes, forgæves, efter de nedkastede sten. På ambulancen, der efterfølgende blev besigtiget på Aalborg Sygehus Syd, kunne politiet se en mindre bule i taget.

Opklaringsarbejdet er dog sjældent lige til i sager som disse, fortæller Poul Severinsen.

- Det er ganske vanskeligt, at opklare den slags sager. Vi har ofte ikke særlig meget at gå efter, men vi håber, at flere nu henvender sig til os. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan siger han.

Stenkastet er den seneste episode i en række af lignende sager, hvor sten er blevet kastet fra motorvejsbroer i forskellige dele af landet. Så sent som i august omkom en tysk kvinde, da en 30 kilo tung sten blev kastet fra en motorvejsbro på fyn.  

En bil kørt af en 69-årig kvinde blev også ramt, uden at der dog kom skader på hendes bil. Der er tale om gangbroen, der går over Humlebakken og forbinder Gerdavej og Ullavej.