02:04

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Amerikansk fodbold til Frederikshavn

I Frederikshavn kæmper 25 fans af amerikansk fodbold for at udbrede den amerikanske sport i Nordjylland

I Aalborg har 89?ers efterhånden etableret sig, ikke mindst som fast inventar i den bedste danske række. Men det er også den eneste klub der er i Nordjylland, eller var.

Nu har en grupper NFL-entutiaster fra Frederikshavn nemlig startet deres egen klub, Frederikshavn Gunners. Klubben har indtil videre 25 medlemmer, men målsætning rækker langt videre.

- I øjeblikket arbejder vi på at få etableret os som klub. Det vil sige, få et klubhus, træningsbaner og alt det udstyr der kræves i sporten. Vi er godt på vej, men der er stadig et stykke endnu, fortæller holdets træner Rasmus Mygind.

Han har selv erfaring fra et ophold på High School i Kansas, erfaring der skal gives videre til de mange spillere på holdet der ikke har erfaring med amerikansk fodbold.

Planen er, at holdet i denne sæson skal spille testkampe og træne tre gange om ugen, for på den måde at være rustet til at træde ind i næste sæsons turnering. Men selvom de fleste spillere er uerfarne, så er træneren mere end positiv.

- Hvis vi kan få trænet intenst og samtidig spillet en del testkampe, så vil vi kunne gøre os gældende i Danmarksserien næste år, og måske endda kunne spille med om oprykning, lyder det fra Rasmus Mygind.

Spillerne kommer både fra andre sportsgrene, men en del er også faldet over sporten, fordi den har brug for alle typer af spillere. Både de små, de taktiske og dem der kan mosle igennem.

- Selvom man bliver smidt i jorden og det kan gøre ondt, så er det fedt fordi man kan få lov at bruge sin krop, siger Oliver Købstad sekundet efter han har fået et kraftigt "hit", som amerikanerne kalder det at blive tacklet.

Frederikshavn Gunners har planer om også at etablere et U16 hold. Og vi skulle hilse og sige, at alle er velkomne.