01:40

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Ammesamling i Aalborg

Mødre vil have lov til at amme deres babyer på caféer og restauranter.

Som i Aarhus og København var der i dag indkaldt til ammeevent i Aalborg. De fremmødte var utilfredse med, at Ligestillingsnævnet har slået fast, at restaurationsejere kan afvise ammende kvinder på deres beværtninger.

På Gammel Torv i Aalborg flød modermælken i stride strømme, da omkring 30 mødre med babyer og bryster luftede deres utilfredshed.

Ligestillingsnævnet afgjorde i maj, at grundet hensynet til andre gæsteres blufærdighed må café- og restaurationsejere nægte kvinder at amme deres børn i selskab med andre gæster.

- Hvorfor er det blufærdighedskrænkende at give sit barn mad? Altså, det er en seksualisering af kvindekroppen og yngelpleje, som, jeg slet ikke mener, er på sin plads, siger Gro Pedersen, der er en af de ammende mødre ved dagens event.

"Hvorfor er det okay at bruge bryster til markedsføring, men ikke til at give en baby mad?" "Amning er noget vi er skabt til, ikke noget vi skal have lov til." Det var nogen af budskaberne blandt den ammende kvindegruppe, der frygter, at kravet om tildækkede bryster kun er en begyndelse.

- Jeg frygter da helt klart, at det kan være en glidebane. Hvad med det homoseksuelle par, der kysser hinanden hen over bordet på deres bryllupsdag - er de også blufærdighedskrænkende? Er det den overvægtige, der sidder og spiser på en restaurant, der heller ikke kan være der, fordi det er et dårligt image for restauranten, spørger Gro Pedersen.

På vores facebook-side er der allerede godt gang i bryst-debatten. Du kan deltage på facebook.com/tv2nord.