LIGE NU:

Analytiker: OW Bunker er på vej mod konkurs

- Lige nu ser det ud til, at aktionærerne står tilbage uden penge, siger analytiker om OW Bunker-meddelelse.

Brændstofselskabet OW Bunker er efter alt at dømme fortid, og aktionærerne står tilbage uden deres penge.

Det mener Per Hansen, investeringsøkonom ved Nordnet, efter at selskabet torsdag morgen har proklameret, at koncernens egenkapital formentligt er tabt.

- Lige nu ser det ud til, at aktionærerne står tilbage uden penge, siger Per Hansen til Ritzau.

- De har ikke overblik over noget, og tingene udvikler sig med lynets hast. Der er ikke nogen, der ved, hvad der er op og ned. Det i sig selv er jo en katastrofe, siger han.

Ledelsen i OW Bunker forsøger nu en rekonstruktion i to selskaber, efter at selskabets banker har sagt nej til at smide en livline til selskabet.

- Der er fuldbyrdet panik, og man ved ikke, hvordan det ender. Derfor forsøger de at lave en timeout. Det er ligesom en bokser, der forsøger at få lidt tid. De vil se, om bokseren er knockoutet, eller om der er basis for at køre videre, siger Per Hansen.

- Man forsøger at give investorerne en opfattelse af, at man er på bolden, og at man forsøger at redde, hvad reddes kan. Selskabet har ikke selv en opfattelse af, hvor det går hen, mener investeringsøkonomen.

- Anmeldelsen om rekonstruktion kommer, efter at OW Bunker sent onsdag aften meldte om omfattende svindel i et datterselskab i Singapore for 125 millioner dollar samt nye urealiserede kæmpetab på eksisterende kontrakter på yderligere estimeret 150 millioner dollar.

- Det rejser nogle spørgsmål. Er ledelsen god nok, har bestyrelsen gjort det godt nok? Hvad med investeringsbankerne, og hvad med kapitalfondene bagved? Der er god grund til at være skuffet og frustreret, siger Per Hansen.

FAKTA: Brændstofselskabet er ved at løbe tør