Andelsbolig- forening er gået konkurs

Doktorparken i Hobro er gået konkurs efter blot fem år

Sidevis af papirer er det eneste Erik Jensen fra Hobro har tilbage fra sin tid som andelsboligejer.

- Det er da ikke en ønskværdig situation for nogen, slår han fast.

Indtil for nylig var han formand for andelsboligforeningen Doktorparken i Hobro. Men nu er foreningen gået konkurs med en negativ egenkapital i millionklassen.

- Det er ikke sjovt at skulle ud og fortælle vores andelshavere - dem, vi bor sammen med - at de har mistet så mange penge, siger Erik Jensen.

14 husstande har hver betalt et indskud på minimum 379.000 kroner. Nogle har betalt endnu mere - deriblandt Erik Jensen og hans kone. De har betalt knap en halv million kroner i indskud.

Dårlig rådgivning, tomme boliger og komplicerede lån- og renteordninger gjorde det til sidst umuligt at få økonomien til at hænge sammen i den blot fem år gamle forening.

- Vi har en negativ egenkapital på 5,2 millioner og vi har et regnskabsunderskud på 110.000 kr. sidste år, siger Erik Jensen.

Netop finansieringen, når man vil købe en andelsbolig, er ifølge chefanalytiker hos Spar Nord, Martin Lundholm, noget af det vigtigste at være opmærksom på.

- Jo mere "kedeligt" det er finansieret, jo mere sikkert er det. Jo mere "fancy" det er finansieret, jo mere agtpågivende skal man altså også være. Det gælder alt, der har at gøre med finansiering, siger han.

Alligevel vil han ikke fraråde, at man investerer penge i en andelsbolig.

- Søger man den rigtige rådgivning, er det en rigtig god mulighed for mange, siger Martin Lundholm.

For Erik Jensen vedkommende er der nu en tilværelse som lejer i sigte - vel at mærke med en nulstillet privatøkonomi.

- Det var de penge, vi eventuelt kunne bruge på en lejlighed om nogle år. Men det er ovre nu! Så vi må håbe på at få en god folkepension, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland