Arkivfoto

Anholdt aktivist bidt af politihund

Tre miljøaktivister i Østerild Klitplantage er torsdag blevet anholdt. Den ene blev bidt af en politihund og har været til behandling på sygehuset.

Miljøaktivisterne i Østerild Klitplantage fortsætter med at lege kispus med politiet og de skovarbejdere, der er i gang med at rydde skoven for at give plads til et omdiskuteret testcenter for kæmpevindmøller.

Torsdag morgen og formiddag blev tre aktivister anholdt, oplyser kommunikationsmedarbejder Kurt Steenfeldt fra politiet i Thisted.

- To personer blev observeret inden for det afspærrede område, og de blev anholdt. Den ene blev fundet af en politihund, der havde fået færten af ham. Han blev bidt i ben og arm og rutinemæssigt sendt til behandling på skadestuen. Herfra blev han senere løsladt, siger Kurt Steenfeldt.

En tredje aktivist blev "hjulpet ned" fra et træ, hvor han havde taget ophold inde i det afspærrede område. Han kan nu regne med at skulle betale en bøde på 6000 kroner.

- Han er genganger, idet han tidligere har været anholdt i sagen, siger Kurt Steenfeldt.

Han anslår, at skovningen af de første 12 hektar skov kan afsluttes allerede torsdag aften, hvis arbejderne ikke møder ny modstand. Det er en dag før tidsplanen.