Anklage: Politiker stjal fra mor

DF-medlem fra Brønderslev får retssag udskudt, fordi han blev indkaldt én dag for sent. Det er tredje gang, retssagen udskydes.

Tiltalt for underslæb

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Brønderslev Karl Emil Nielsen skulle i dag have været i Retten i Hjørring tiltalt for at have stjålet 350.000 kroner fra sin mor.

Han skulle i en periode fra 17. december 2007 til 20. januar 2012 have tilegnet sig omkring 220.000 kr fra sin nu afdøde mors formue.

Pengene hævede han fra morens konto i Nordjyske Bank i Brønderslev. Derudover tømte han morens bankkonto og fik hendes indskud fra Boligforeningen Fredens Bo tilbagebetalt til sin egen konto.

Karl Emil Nielsen er tiltalt efter straffelovens § 278 om underslæb. Hvis retten mener, der ikke er tale om underslæb så ønsker anklagemyndigheden politikeren dømt for tyveri af de mange penge og stiller krav om fængselsstraf.

Karl Emil Nielsen mødte ikke op til det planlagte retsmøde i dag. Det skyldes, at man skal indkaldes fire dage i forvejen, og det var han ikke blevet, da han først blev indkaldt i mandags. Dermed var det én dag for sent, og i går meddelte han retten, at han derfor ikke mødte op i dag.

Anklager Camilla Donslund siger til TV2/Nord, at hun ikke ved, hvad der er gået galt, men at hun hurtigst muligt vil indkalde til et nyt retsmøde i sagen.

Første gang, sagen blev udskudt, var det fordi forsvareren bad om mere forberedelsestid. Andet retsmøde blev aflyst, fordi Karl Emil Nielsen var syg, og dagens aflysning er dermed den tredje i rækken.