Anne-Dorte Krog forlader SF

02:13

Anne-Dorte Krog forlader SF efter lang tids åben krig i SF-gruppen. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Anne-Dorte Krog tager i dag konsekvensen af længere tids slåskamp internt i SF, og forlader partiet. Opdateret klokken 13.24.

Rådmand Anne-Dorte Krog har netop meddelt til TV2/Nord, at hun melder sig ud af SF.
 
Det sker efter der har været åben krig mellem SF-gruppens medlemmer i byrådet henover de sidste par uger. Byrådsmedlem Jane Østergaard meldte nemlig ud, at hun ville gå efter at blive den nye frontfigur i SF. Det fik efterfølgende Anne-Dorte Krog til at true med at forlade partiet - en trussel hun i dag gør alvor af.
 
- Jeg har meldt mig ud af SF. Jeg er stadig SF'er af hjerte og holdning.  Jeg er netop i politik for at gøre en forskel for det jeg tror på. For mig handler det om sagen, politikken og ikke hvem der gør det. Jeg har givet det en chance, men mener, jeg bedst under de nuværende omstændigheder kan følge mit hjerte og træffe de beslutninger jeg mener, er vigtige, uden for SF Aalborg, fortæller Anne-Dorte Krog i en mail til TV2/Nord. 

Tidligere på måneden forlod Felix Henriksen også partiet, fordi han ikke havde tillid SFs bestyrelse. Gruppeformand Jane Østergaard, som i den grad har været involveret i den seneste ballade i SF, er ikke overrasket over Anne-Dorte Krogs beslutning.

- Jeg har haft på fornemmelsen, at det ville ende på denne her måde. Men jeg vil ikke gå ind i personspørgsmål, og derfor har jeg ikke yderligere kommentarer, siger byrådsmedlem Jane Østergaard.

Anne-Dorte Krog meddeler, at hun fortsætter som rådmand selvom hun nu er løsgænger.

Forsiden lige nu