LIGE NU:

Annonce: Løse hunde skydes

En landmand fra Nibe har indrykket en annonce, hvor han melder ud, at løse hunde på hans grund vil blive skudt.

- Nu har jeg haft den her grund i 32 år, og jeg er godt træt af løse hunde, siger landmand Preben Drastrup til TV2/Nord.

Han har indrykket en annonce i Nibe Avis, hvor han gør opmærksom på, at han skyder løse hunde, der findes på hans matrikel.

Preben Drastrup indrykkede annoncen inden han blev opmærksom på debatten om Balder, der blev skudt som følge af en nabostrid.

- De løse hunde stresser vildet og i vinterhalvåret har hjorte nedsat stofskifte og kan let dø, hvis de bliver jagtet af hunde, siger Preben Drastrup til TV2/Nord.

Han er ikke meget for, at fødevareminister Mette Gjerskov (Soc. Dem.) vil ændre loven fra 1872, der gør det muligt at skyde hunde, der er løse på ens grund, hvis ejerne er blevet advaret.

- Jeg tror ikke, at hun har tænkt ordentligt over det. Der skal være en konsekvens. Det kan også være en bøde, siger Preben Drastrup til TV2/Nord.

Efter at have indrykket annoncen har landmanden modtaget en del henvendelser. De fleste er dog positive udmeldinger fra jægere, og en enkelt negativ hundeejer.

- Folk, der har styr på deres hunde, bør ikke være sure, siger Preben Drastrup til TV2/Nord.

Preben Drastrup vil gøre alvor af sine trusler, hvis han finder løse hunde på sin grund.

- Ellers vil det jo virke utroværdigt, siger Preben Drastrup til TV2/Nord.