Antallet af hjemløse stiger i Nordjylland

00:26

Video: Lone Vad Dam

Antallet af mennesker, der bor på gaden stiger. Den seneste optælling i 2017 viser, at der er over 6.500 borgere, der lever som hjemløse, og flere af dem er nordjyder.

De sidste otte år er der sket en fordobling i antallet af hjemløse. "Foruroligende og trist" lyder det samstemmende fra flere af de forsorgshjem og varmestuer, som TV2/Nord har været i kontakt med i denne uge.

På to år er behovet for at sove på Kirkens Korshærs varmestue i Aalborg steget med 70 procent.

- Det er så trist at være vidne til, siger Jonas Jakobsen, leder af Kirkens Korshær i Aalborg.

I de ti år han har været leder hos Kirkens Korshær i Aalborg har han aldrig oplevet noget lignende.
 
- Det er mennesker, der er ilde stedt, og som ikke har andre steder at sove end hos os, siger Jonas Jakobsen.

Det er lederens indtryk, at der er en stigning af hjemløse inden for mange forskellige grupper af samfundet, og på natvarmestuen er man også udfordret af at skulle håndtere hjemløse med psykiske lidelser.

I TV2 Nords debat- og aktualitetsmagasin Fokus torsdag aften blev problemet med de hjemløse diskuteret, da vi havde besg og folketingsmedlem og medlem af Socialudvalget, Orla Hav, og leder af Blå Kors Hjemmet i Hobro, Lars Thiedemann Jensen.

Du kan se eller gense hele programmet her.

01:06

Vi har mødt en af dem, der ved, hvad det vil sige at bo på gaden i Aalborg. Det er 36-årige Jan. Han har været hjemløs i 18  år - altså halvdelen af sit liv. Han skammer sig over sin situation, men vil gerne sætte ord på den, hvis han kunne få lov til at være anonym. Her fortæller han sin historie til vores journalist Pia Stuckert, der mødte Jan og hunden Herman på gaden i Aalborg.

Luk video

Forsiden lige nu