LIGE NU:

Antallet af indbrud falder

I Nordjylland blev der i 2019 anmeldt 1.727 indbrud i private hjem. Det er 759 færre end året før. Vi er blevet bedre til at gøre livet surt for indbrudstyvene.

Vi havde langt færre ubudne gæster sidste år i forhold til forrige år. Antallet af indbrud er faldet markant.

I 2019 blev der anmeldt 1.727 indbrud i private hjem i Nordjylland mod 2486 året før. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik.

Og de positive tendenser må siges at gå igen over hele landet - her har vi i 2019 oplevet det laveste antal indbrud i 35 år. Det skyldes blandt andet, at husejerne gør mere for at forebygge indbrud.

quote Det er resultatet af mange menneskers, nabolags og organisationers indsats for at gøre livet surt for indbrudstyvene, og det er noget, vi alle bør glæde os over.

Britt Wendelboe, programleder, Bo trygt-samarbejdet

- Det er en rigtig god nyhed, at vi har haft så relativt få indbrud i Danmark sidste år, når vi sammenligner med tidligere år. Det er resultatet af mange menneskers, nabolags og organisationers indsats for at gøre livet surt for indbrudstyvene, og det er noget, vi alle bør glæde os over, siger Britt Wendelboe, programleder i Bo trygt-samarbejdet.

Bo trygt arbejder for at sænke antallet af indbrud og øge trygheden i danske hjem. Bag indsatsen står TrygFonden og Foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Ikke overraskende bliver der begået flest indbrud i Nordjyllands største kommune, Aalborg, hvor der i 2019 blev anmeldt 610 indbrud mod 960 året før. Så også her er der tale om en positiv tendens.

Stigning i Hjørring Kommune

Den eneste nordjyske kommune, der har oplevet en stigning i antallet af indbrud fra 2018 til 2019 er Hjørring Kommune, tallet steg fra 254 til 321 anmeldte indbrud. Men kommunen har også i 2019 været hærget af adskillige indbrudsbølger, som tæller negativt i statistikken.

Til gengæld er Læsø Kommune Nordjyllands mest fredelige sted rent indbrudsmæssigt. Her blev der i 2019 kun anmeldt et indbrud.

Set over en ti-årig periode er indbrudstallene for Nordjylland faldet kraftigt - faktisk er tallene mere end halveret. i 2009 blev der anmeldt 3843 indbrud mod de 1727 anmeldelser i 2019.

 

 

 

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

smuk_morgen_dronefoto_02.jpg

Meget sol og op til 11 grader på vinterens sidste dag

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

Til forsiden

Til forsiden