LIGE NU:

To år efter drukneulykke: Pårørende sagsøger Aalborg Kommune

Aalborg Kommune bærer ansvaret for 45-årigs mands død, mener pårørende, der har fået fri proces til retssag.

Familien til den 45-årige mand, der 28. januar 2012 druknede efter at være kørt i Aalborg Havn i sin bil, trækker nu Aalborg Kommune i retten med et krav om 2,2 millioner i erstatning på grund af manglende sikkerhed. Det skriver DR.dk.

Familien mener, kommunen har et medansvar for ulykken, som kostede den 45-årige livet. Sammen med en 46-årig kvinde kørte han i januar-mørket ned ad den "trappe" på den nyligt moderniserede havnefront, som ender i vandet. Kvinden fik sig reddet ud af bilen, men mandens liv stod ikke til at redde. Han blev erklæret død på havnen efter at have ligget i vandet i 20 minutter.

Familiens advokat Lars Kühnel siger til DR.dk at havnens udformning gjorde det umuligt for manden at se hvor land blev til vand. Der ud over er han efterfølgende blevet gjort opmærksom på at Aalborg Kommune allerede var bekendt med farerne på havnen.

- Vi synes, at retten skal tage stilling til, om kommunen har et ansvar for, at man først efter ulykken har sat lys og skilte op, siger han til DR.dk.

Sagen har ingen fortilfælde, så familien har fået fri proces til retssagen. Aalborg Kommune har ikke ønsket at kommentere retssagen overfor DR.dk.