Arbejdet genoptaget på Portland

Foto: Michael Schmidt Thomsen (Arkivfoto)

De 180 frustrerede medarbejdere på Aalborg Portland har netop genoptaget arbejdet.

De 180 medarbejdere på Aalborg Portland, der tirsdag formiddag nedlagde arbejdet, har netop genoptaget arbejdet på Aalborg Portland.

Arbejdsnedlæggelsen kommer som en reaktion på, at Aalborg Portland har ansat et tysk firma på en midlertidig kontrakt frem til april. De danske medarbejdere frygter, at denne kontrakt bliver gjort permanent, da de tyske arbejdere er langt billigere end de danske.

- På længere sigt er kollegaerne bange for, om det stadig er dem, der skal arbejde på Aalborg Portland, eller om det er tyskerne, siger fællestillidsmand på Aalborg Portland, Harry Andersen.

Ifølge fællestillidsmanden får de tyske medarbejdere en timeløn på 106 kroner i timen i modsætning til de danske medarbejdere, der får cirka 160 kroner i timen.

- Tyskerne er velkomne til at blive, men det skal være på lige vilkår. De skal have den samme løn som os, siger Harry Andersen til TV2/Nord.

Medarbejderne mødes til fagligt møde igen klokken 14.00. Harry Andersen er netop nu til møde med ledelsen på Aalborg Portland.

Forsiden lige nu