Seneste nyt:

Arbejdsløshedstal eksploderer i Morsø Kommune

Mens ledigheden i hele Danmark stiger med 2,5 procent, eksploderer ledighedstallene i Morsø Kommune med hele 29,8 procent. Men tallene kan ikke læses uden at kende til baggrunden, siger arbejdsmarkedsdirektør.

Nye ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at 2,5 procent flere er uden arbejde. I Nordjylland står 768 flere personer uden et job i forhold til samme tidspunkt sidste år. Helt galt står det til i Morsø, Thisted og Rebild Kommune. 

I Morsø Kommune er antallet af ledige steget fra 265 til 365 personer. Det svarer til en stigning på hele 29,8 procent. I Thisted Kommune står 115 flere uden fast indtægt - svarende til en stigning på 20,3 procent. Og i Rebild Kommune har 72 personer meldt sig arbejdsløshedskøen - svarende til en stigning på 16,8 procent. 

Tallene skal ses i sammenhæng med en landsstigning på 2,5 procent. I Region Nordjylland stiger arbejdsløsheden med 6,3 procent, og dermed står 4,8 procent af arbejdsstyrken uden arbejde. Det tal overgåes kun af Region Vestjylland, hvor 6,5 procent flere står uden job. 

- Stigningen kan tilskrives, at flere flygtninge og familiesammenførte visiteres som som jobparate i stedet for aktivitetsparate, og dermed tæller de med i ledighedstallene, og får dem til at stige, siger Lars Christensen, der er næstformand for De Regionale Arbejdsmarkedsråd i Nordjylland. 

Populært sagt, så tæller flygtninge og familiesammenførte nu med i statistikkerne på en måde, de ikke har gjort før. Og sammenholdt med ekstremt lave arbejdsløshedstal generelt så giver omrokeringerne eksplosive udsving. 

- Den voldsomme stigning i tallene dækker faktisk over et ønske om at øge muligheden for integration på det ordinære arbejdsmarked ved at inkludere de nye borgere i samfundet i den beskæftigelsesindsats, der ligger tættere på virksomhederne, forklarer Karl Schmidt, der er arbejdsmarkedsdirektør, Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord.

Mens de tre kommuner ovenfor må tackle flere arbejdsløse i statistikken, går det omvendt går det rigtigt godt på Kattegats-øen Læsø og i Mariagerfjord Kommune. 

Her er ledigheden henholdsvis faldet med 9,1 og 3,2 procent. 

 
 
Foto: RAR Nordjylland
 
 
Foto: RAR Nordjylland
 
 
Foto: RAR Nordjylland
40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Ishockeypige 1

play Nordjyske ishockeypiger til Vinter-OL i Beijing

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Til forsiden

Til forsiden