LIGE NU:

Arbejdsnedlæggelse stopper Arriva (opd. kl. 16)

Samtlige Arrivas tog i Midt- og Vestjylland holder her til morgen helt stille. Det sker fordi lokoførerne har valgt at nedlægge arbejdet. Årsagen til arbejdsnedlæggelsen kendes for nærværende ikke.

Lokoførerne i arbejdsnedlæggelse
Lokomotivførerne hos Arriva har her til morgen valgt at nedlægge arbejdet igen. Alle Arrivas strækninger er berørt af arbejdsnedlæggelsen. Det betyder at alle Arrivas tog i Midt- og Vestjylland holder stille.

Mere i løn
Det er et regulært krav om mere i løn, der torsdag medførte strejke blandt lokoførerne i togselskabet Arriva og som betød, at mellem 15.000 og 20.000 passagerer ikke kunne befordres med tog som normalt.
Kommunikationsdirektør Jan Wildau siger, at selskabets ledelse med undren nu ser, at strejken blandt de 195 lokomotivførere bunder i et krav om 10 procent mere i løn.
- Hvis lokoførererne ikke kan få de ekstra 10 procent, vil de i stedet have fyret den lokale ledelse. Det er fuldstændig utilstedeligt og naturligvis ikke et krav, vi hverken kan eller vil efterkomme, siger Jan Wildau fra Arriva.

Lovlig eller ulovlig
Fredag formiddag overgår sagen til forhandlere fra DA og LO, der vil vurdere, hvorvidt strejken er ulovlig, og lokoførerne kan tvinges tilbage på arbejde.

Arriva holder stille
Alle Arrivas tog holder stille på alle strækninger. Det vides ikke på nuværende tidspunkt, hvornår arbejdet genoptages, men det forventes, at togene tidligst vil køre igen fredag formiddag, oplyser Arriva.
De strækninger, hvor togene står stille, er: Esbjerg-Tønder, Esbjerg-Skjern - Struer, Skjern - Herning - Skanderborg, Århus - Langå - Struer, Varde - Nørre Nebel og Struer - Thisted.

Også arbejdsnedlæggelse onsdag
Onsdag var der også arbejdsnedlæggelse hos Arrivas lokomotivførere. Det skete blandt andet som en reaktion på de arbejdsforhold, der er opstået som følge af BaneDanmarks sporarbejde i Østjylland.
Efter forhandlinger med ledelsen valgte lokoførerne at genoptage arbejdet kl. 8.30.
Klokken 16.15 var driften normaliseret.

Hvis du vil vide mere
Hold øje med www.arriva.dk for seneste nyt i sagen.