Arbejdstilsynet dumper sikkerhed på Tech College

Det halter med sikkerheden på landets erhvervsskoler. I Aalborg har Arbejdstilsynet givet Tech College flere påbud.

I løbet af 2012 var Arbejdstilsynet på 187 tilsynsbesøg på erhvervsskoler rundt om i landet, som afslørede 241 brud på arbejdsmiljøloven. Heraf udløste 138 påbud og strakspåbud om at rette op på forhold med alvorlige ulykkes- og sundhedsrisici. Det skriver Metroxpress.

I 2013 er tendensen den samme, viser tal fra Arbejdstilsynet. Et af de steder, hvor Arbejdstilsynet flere gange har udtalt kritik, er på Tech College Aalborg.

- Vi forsøger jo så godt vi kan, men der er rigtig mange regler. En krakilsk tilsynsførende, som går hårdt til regelsættet, vil altid kunne finde 5-10 påbud. Det vil de også kunne på virksomhederne, erkender arbejdsmiljøchef Jette Boel Hosbond.

På Tech College Aalborg var en trykkemaskine ikke afskærmet ordentligt, og på elfagteknisk afdeling lå 'bananstik', som kunne give eleverne hårdt elektrisk stød. Jette Boel Hosbond erkender, at det ikke er godt nok.

- Det er det gode ved, at Arbejdstilsynet kommer. De har fokus på sikkerhed og sundhed og ser derfor de ting, som vi har stirret os blinde på i det daglige, siger arbejdsmiljøchef Jette Boel til metroxpress.

Metroxpress' aktindsigt i Arbejdstilsynets tilsynsrapporter blotlægger massive regelbrud, fejl og mangler, når skolerne får besøg. På Svendborg Erhvervsskole var der problemer med et for højt støjniveau. På Københavns Tekniske Skole var der risiko for eksplosioner, et beskidt murerværksted med sundhedsfarligt støv og risiko for et frit fald på 10 meter fra skolens tag.