LIGE NU:

Arbejdstilsynet på uanmeldte kontrolbesøg

I dag tager Arbejdstilsynet igen på uanmeldte kontrolbesøg på byggepladser landet over

Sikkerheden på de danske byggepladser er stadig for dårlig. Både bygherrer, arbejdsgivere og ansatte tager alt for let på sikkerheden. Derfor taget Arbejdstilsynet i dag på uanmeldte kontrolbesøg på byggepladser landet over, og hvis sikkerheden ikke er i orden vil det medføre påbud eller bøder. Håber er, at byggebranchen begynder at tage sikkerheden alvorligt.

- Det er vigtigt at opbygge en kultur, hvor sikkerheden bliver taget alvorligt. De ansatte skal passe på sig selv og på hinanden, siger kontorchef i Arbejdstilsynet, Sonja Ploug Jensen.

Ved tidligere kontrolbesøg har Arbejdstilsynet konstateret, at der ofte er problemer med at få udenlandske firmaer og arbejdere til at overholde de danske regler for sikkerhed. Det skyldes både, at de udenlandske virksomheder ikke kender de danske regler, og at de danske bygherrer ikke er gode nok til at informere om dem.

- De udenlandske virksomheder skal også med til byggemøder og sikkerhedsmøder på pladsen, og det skal bygherren sørge for. Bygherren har et afgørende ansvar for at forbedre sikkerheden, tilføjer Sonja Jensen

Arbejdstilsynet slår til over hele landet, og det er med god grund. Hvor tallet på landsplan over dødsulykker på arbejdspladserne generelt faldt, så steg det på byggepladserne. Her mistede 16 mennesker livet i 2008.