Finalisterne i dette års udgave af Band Battle er udpeget. Foto: Skråen

Årets Band Battle bands er fundet

Drømmen om at blive stor musikstjerne starter i det små. Og et skridt på vejen hedder for nogle Band Battle. Finalisterne i dette års udgave er udpeget. 

- Band Battle er noget helt specielt. Det er her, at helt nye uprøvede, regionale navne får adgang til en stor scene og professionelt udstyr i et hus, hvor de store nationale og internationale artister normalt spiller, udtaler projektansvarlig for Band Battle Søren B. Kristensen. 

- Igen i år har vi fået tilmeldinger fra hele Nordjylland, og for langt hovedparten gælder det, at det er første gang, de deltager i Band Battle. Det er altid utrolig spændende, for 80 procent af deltagerne laver musik, vi ikke har hørt om. Og så er det bare utrolig spændende at følge en række talentfulde bands tæt i op til flere måneder, og se hvor meget de udvikler sig, siger Søren B. Kristensen.

Sidste års vindere blev Merula, som udover præmier og spillejobs til en samlet værdi af 50.000 kroner fik opvarmningstjansen til Skovrock med Gnags og Wafande. Årets Nordjyske Songwriter 2017 blev delt mellem den talentfulde jazzguitarist og sangerinde Ginne Marker og elektroniske What A Month, som blandt andet varmede op for Burhan G i Skovdalen sidste sommer.

I år afholder Skråen i Nordkraft fem semifinaler - tre for bands og to for singer-songwriters. Fra hver semifinale går to bands/solister videre til finalen, som afholdes den 13. maj på Skråen i Nordkraft. 

Publikum stemmer ét band/solist videre pr. aften, og et dommerpanel vælger også en deltager, som går videre til finalen. Bands og singer/songwriters, som tidligere har klaret sig godt ved Band Battle, giver koncert, mens dommerne voterer.

Program for Band Battle 2018:

Band Battle 1. semifinale - Torsdag 15. marts 2018:
DANIEL JUL, SONS OF ALEBU, MÖWE, TEMPEST DRIVE + Koncert med JENS JEPSEN

Band Battle 2. semifinale - Lørdag 31. marts 2018:
LILLEVANGEN, ACT OF COHESION, MØRK, FRANCISKA + Koncert med MYXIL

Songwriters Battle 1. semifinale - Onsdag 28. marts 2018:
ANGÅENDE MIG, SPÏR, CASPERSEN/SKOVSEN, CHRISTIAN HØGH, ANDREAS MØRCH + Koncert med TUNDRA

Band Battle 3. semifinale - Torsdag 26. april 2017:
NO MAN’S NAME, 2nd STRIKE, DUSTDROME, BLOOMING

Songwriters Battle 2. semifinale - Tirsdag 17. april 2018:
ÈN MAND STÆRK, GUILLERMO NEUENSCHWANDER, DOT IN THE UNIVERSE, MIKKEL MAYUR, PERNILLE & JULIE + koncert med ANE MONSRUD

Band Battle og Songwriters Battle finale - Lørdag den 5. Maj 2018:
4 singer/songwriters + 6 bands samt koncert med WHAT A MONTH