Foto: Pia Stuckert

Årets danske børnesang fra Hjørring

"Det klammeste jeg ved" er titlen på årets danske børnesang. Musikerne bag sangen kommer fra Hjørring.

Årets danske børnesang kommer fra Hjørring. Den er skrevet af Christine Rauh med musik af Leif Jakobsen. De to musikere arbejder til daglig sammen som musiklærere på Bagterpskolen i Hjørring. Og det er børnene på skolen der har inspireret Leif Jakobsen og Christine Rauh til at skrive sangen, der handler om kæresterier.

- Ideen til sangen fik vi fra en af vores egne 2. klasser på Bagterpskolen. Her var der gået forårskuller i den. Kærestebreve fløj gennem klasselokalet.  Pludselig gik børnene vildt meget op i det med kærester. Mange af pigerne syntes, at det var spændende, mens drengene bare syntes, at det var klamt, siger Christine Rauh.

Sangen blev i første omgang udvalgt af et dommerpanel som én blandt 20 finalister ud af i alt 251 bidrag. De 20 sange har så været lagt ud på internettet, hvor man har kunne stemme, og her løb "Det klammeste jeg ved" med sejren.

- Vi er helt vildt glade og meget stolte over at have vundet konkurrencen "Årets Danske Børnesang". Vi brænder for at lave vores musik, så det er sjovt at komme ud til et bredere publikum med vores sange, siger Leif Jakobsen.

Sammen med titlen belønnes de to musikere med 20.000 kroner.