LIGE NU:

Årets fisker er fra Skagen

Årets fisker er Christian Pilegaard fra Skagen, og han vinder, fordi han investerer i fremtiden, og fordi han er en rollemodel for yngre fiskere.

Årets Fisker 2016 er fra Skagen. Han er Christian Pilegaard og netop kåret af Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank i Musikteatret Holstebro.

- Årets Fisker er en rollemodel for de yngre fiskere. Selvom man ofte hører, at det i dag er svært for unge at etablere sig i fiskeriet, så har han vist, at det kan lade sig gøre at etablere sig med eget fartøj. Med en gennemsnitalder på 57 år for fartøjsejere i dansk fiskeri, må man sige at han med sine 37 år, stadig er en ung mand, forklarer Lars Gammelgaard, Fiskeri Tidende, blandt andet om valget af Christian Pilegaard.

Det er fiskerne selv, der via deres lokale fiskeriforening har indstillet fiskere til titlen. En jury bestående af administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank Jan Ulsø Madsen, Flemming Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd og Torben Høy, Vest Fisk og Lars Gammelgaard, Fiskeri Tidende, har sammen fundet den fisker, der er Årets Fisker 2016. 

- Årets Fisker er fremadskuende og har stor tro på fiskeriets fremtid. Christian Pilegaard mener desuden, det er vigtigt, at nye unge kommer ind i fiskeriet. Fra dag ét som fartøjsejer har han haft lærlinge med om bord, og han finder det afgørende vigtigt, at hans besætning trives, understreger administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank Jan Ulsø Madsen.

Christian Pilegaards erhvervskarriere startede dog ikke som fisker. Hjemmefra fik han at vide, at han først skulle have noget andet at falde tilbage på end det usikre fiskeri. Derfor var han først i smedelære, inden drømmen om at blive fisker kunne realiseres. Med en uddannelse som smed i baglommen, var det ikke svært at få hyre, og siden er det gået slag i slag i fiskeriet. Efter at have haft en lille part i et fartøj blev drengedrømmen om at få fod på eget dæk på kutteren S 226 Emmely Pilegaard opfyldt i 2010.

Prisen blev overrakt af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (Venstre), og der var også minister-ros til skagboen.

- Christian er et godt forbillede for de mange yngre fiskere, som måske tvivler på, om der er en fremtid i fiskeribranchen. Fiskere som Christian er med til at forstærke min tro på, at der er gode udsigter for dansk fiskeri. Det er blandt andet for at hjælpe yngre fiskere, at regeringen arbejder på at få afsat penge til en pulje for yngre fiskere, så de kan få hjælp til at investere i fartøjer, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

Til forsiden

Til forsiden