LIGE NU:

Årets Nordjyde: Hal-Bjarne gik fra guld og glimmer til gulvvask

Det er hverdag igen for Årets Nordjyde, Bjarne Holmberg halsinspektør i Taarshallen. Efter han torsdag aften blev kåret som Årets Nordjyde, hvor han på scenen på Vendsyssel Teater blev indhyllet i guld og glimmer, så er han tilbage i hallen - og blandt meget andet et gulv, der skal vaskes.

Den store og skelsættende aften har umiddelbart ikke sat sine spor - i hvert fald ikke på energiniveauet, da TV2 Nord møder Bjarne Holmberg fredag morgen. Selv kalder han det en stille dag.

- Det blev ikke til så meget søvn, for der går alligevel lidt tid, før man kan falde i søvn efter sådan en oplevelse, og det har absolut været en lidt sjov morgen at vågne op til, fortæller Bjarne Holmberg.

- Da jeg så på min telefon, og ja alle de likes og opslag - ja, så var der en tåre i øjenkrogen, fortsætter han.

Bjarne Holmberg uddeler gerne krammere til højre og venstre på arbejdspladsen, Taarshallen, og smilet er hele tiden bredt. Og i en stille stund kan han nu godt mærke, at det er noget helt specielt at være blevet kåret som Årets Nordjyde or sit ildsjæle-arbejde i Tårs.

Bjarne Holmberg uddeler gerne krammere til højre og venstre på arbejdspladsen, Taarshallen, og smilet er hele tiden bredt. Og i en stille stund kan han nu godt mærke, at det er noget helt specielt at være blevet kåret som Årets Nordjyde or sit ildsjæle-arbejde i Tårs.

- Det er en fantastisk følelse, jeg tror faktisk først, det er nu at følelserne rigtigt kommer, siger han.

Afgørelsen om, hvem der skulle løbe med titlen fandt sted via SMS-afstemning. Det var altså nordjyderne selv, der skulle vælge Årets Nordjyde. Og her var de ikke i tvivl. Bjarne Holmberg skulle vinde.

Omkring 200 borgere stod og ventede tålmodigt i hallen på at Årets Nordjyde skulle vende hjem; til Tårs torsdag aften.

- Det var fantastisk, man var helt rundt på gulvet, og man ved slet ikke, hvad man skal sige, jamen det var fedt, lyder det fra halinspektøren, der aldrig tæller sine arbejdstimer, for arbejdet omfatter så meget andet end blot at passe hallen.

- Jeg mødte ind til normal tid i dag.  Alle minder mig om, at det var en fantastisk dag. Og den vil hænge der i lang tid, fortæller han.

Aldrig problemer - bare opgaver

Men hverdagen kalder - og gulvet i hallen skal vasket, der skal flyttes rundt på spinningcyklerne, for der skal være konfirmation i weekenden lige der, hvor cyklerne står.

- Vi er fleksible - så flytter vi spinningcyklerne ud, griner han.

Heller ikke det at køkkenet langt fra er færdigbygget og klar til weekendens konfirmationer kan slå Bjarne Holmberg ud af kurs.

quote Det er en fantastisk følelse, jeg tror faktisk først, det er nu at følelserne rigtigt kommer

Bjarne Holmberg, Årets Nordjye og halinspektør i Taarshallen

- Der skal komme til køleskab – og vvs’ eren lige ved at sætte vand til. Så er vi klar. Det skal nok lykkedes. Her er aldrig problemer, men der er nogle opgaver, der skal løses, siger han.

Bjarne Holmberg bliver til dagligt bare kaldt for Hal-Bjarne, og det er da også Taarshallen, der er omdrejningspunktet for hans professionelle liv - og ikke mindst tilblivelsen af at få hallen omdannet til et multihus.

- Vi er ligeså lige blevet færdig med lokalet her, og nu skal der så være konfirmation i morgen. Det er vores nye samlingslokale i huset, og det skal bruges til alt fra yoga til koncerter - og nå ja, så er det også vores VIP-lounge til vores stadion, fortæller Bjarne Holmberg, mens han viser rundt.

Bjarne Holmberg blev kåret som Årets Nordjyde, hvor han på scenen på Vendsyssel Teater blev indhyllet i guld og glimmer

Masser af ideer

Omdannelsen af hallen til et multihus er et millionprojekt, og det er nok den største af Bjarnes mange ideer, der nu bliver til virkelighed.

- Folk ser mig nok som idémanden, og jeg har det også med at få mange skøre ideer og kaster mange ideer op i luften. Nogle af dem er så ganske brugbare og nogle er uduelige, og heldigvis er det de brugbare, folk huske mig for, fortæller Bjarne Holmberg

Og det er for sine mange ideer at Bjarne Holmberg er indstillet til prisen som Årets Nordjyde. Han er sådan en, der næsten ene mand, kan holde et landsbysamfund i gang.

Lige nu arbejder han blandt andet for, at det skal være muligt at købe friskbagt morgenbrød i hallen hver søndag. Og så er det også Bjarne, der, ved at invitere Sparekassen Vendsyssel indenfor i det kommende multihus, har sikret at Tårs stadig har en bank.

Løber 25 halvmaraton

Det seneste utraditionelle påfund fra Bjarne har – helt bogstaveligt – fået ham til at tage benene på nakken.

- Jeg vil gerne lave en aktivitetsvæg hvor de unge mennesker kan klatre, hoppe og bruge deres motorik. Og for at skaffe finansieringen til den, besluttede jeg mig for at løbe 25 halvmaraton her i 2019.

Lokale borgere og virksomheder donerer et kontant beløb hver gang Bjarne har løbet et halvmarathon. Og på den måde kommer pengene i hus.

- Hvis jeg kommer i mål med de 25 halvmarathon, så er finansieringen til aktivitetsvæggen i hus.

Fantastisk 2019

Og Bjarne Holmberg glæder sig over masser af planer for året,  også privat - og ja, han tøver ikke med at kalde 2019 et turbulent år - på den gode måde.

- Det er da allerede et fantastisk år, siger han.

 

quote Jeg har de sidste fire-fem år drømt om at løbe et marathonløb på Burma. Jeg tror simpelthen, jeg skal have lov at tage derud og få den oplevelse.

Bjarne Holmberg, Årets Nordjye og halinspektør i Taarshallen

Han holder konfirmation i weekenden for sin ene datter, senere på året skal den anden datter fejres som student og endelig så skal Bjarne Holmberg også giftes. 

- Og ja, så er vi også i gang med at bygge hus hjemme, griner han. 

 

Så om der overhovedet bliver tid i år til at indløse præmien for Årets Nordjyde er usikkert, men sikkert er det, at med æren som titlen som Årets Nordjyde følger en check på 50.000 kroner.

Bjarne Holmberg har da også en drøm.

- Jamen, jeg har lagt lidt planer, siger han og tilføjer:

- Hvis man har en drøm, og hvis man får den fortalt, så er der chancer for at den udleves. Så nu siger jeg;  jeg har de sidste fire-fem år drømt om at løbe et marathonløb på Burma. Jeg tror simpelthen, jeg skal have lov at tage derud og få den oplevelse.

 

TV2 Nords Morten Pedholt overrasker Bjarne Holmberg, da han er indstillet til prisen som Årets Nordjye