LIGE NU:

Arkæologisk rabat til Aalborg undrer

[size=3]Undersøgelserne af Budolfi Plads kommer til at koste 30 % mindre end først anslået. [/size]

Det oprindelige overslag lød på 67 millioner kroner, men den pris var en kende for hamper for Aalborg Kommune, der på den baggrund frygtede, at kommende bygherrer ville trække sig. Det er nemlig bygherrerne, der skal punge ud, når arkæologerne stikker skovlen i jorden.

Men nu er prisen faldet med 20 millioner kroner og kommunen aner en gevinst til kommunekassen ved et kommende salg. Men den pludselige prisændring vækker undren hos det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V).

- Det er i ganske få tilfælde, at Kulturstyrelsen nedjusterer museernes skøn.  Begge er rundet af samme folk og samme indstilling og et højt skøn sikrer, at medarbejderne har en konto at trække på.  Det er og bliver et usundt princip.

Han mener, at museerne konsekvent overbudgetterer for at sikre, at der er rigeligt med penge i kassen. På den baggrund frygter han, at mange projekter skrinlægges på grund af urealistisk høje udgifter til udgravninger. Han har nu bedt kulturministeren redegøre for, om det er normalt, at museernes prisoverslag nedjusteres kraftigt, hvis Kulturstyrelsen skal revurdere dem.