Astman: Forkert billede

01:53

Regionsrådsformand Ulla Astmann tager nu til genmæle i en sag, hvor regionen er blevet beskyldt for ikke at føre statistik over nordjyske patientjournaler, der kan være blevet misbrugt.

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Kritikken er ukorrekt, fastslår regionsrådformand Ulla Astmann efter massiv kritik om, at regionen ikke har styr på patientjournaler

Regionsrådsformand Ulla Astmann (Socialdemokraterne) tager nu til genmæle i en sag, hvor regionen er blevet beskyldt for ikke at føre statistik over nordjyske patientjournaler, der kan være blevet misbrugt.

Ulla Astmann mener ikke, at der er givet et retvisende billede af, hvad Region Nordjylland gør for at beskytte patientjournaler mod at komme i de forkerte hænder.

- Jeg synes, det er kedeligt, at der har været de her misfortolkninger, fordi det skaber en utryghed blandt patienterne, siger regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman.

I medierne i går, blev det beskrevet, at Region Nordjylland ikke laver en opgørelse over, om foreksempel uvedkommende sygehuspersonale har kigget i patientjournaler, de ikke må. Den forklaring giver regionsrådsformanden ikke meget for.

- Jeg synes, kritikken har været ukorrekt, Det er nærmest fremstået, som om vi ikke laver nogen opgørelser, og at vi ikke følger, hvilke opslag vores personaler laver i systemerne. Det gør vi. Alt bliver registreret, fortæller Ulla Astman.

Alle regionsrådsmedlemmer vil få en redegørelse, der beskriver, hvilke procedurer regionen anvender for at undgå, at de nordjyske patientjournaler bliver misbrugt.

Forsiden lige nu