Seneste nyt:

Asylansøger: - De behandler os som dyr

En flok asylansøgere på asylcentret i Frederikshavn har i dag protesteret over de forhold de bliver budt i Danmark.

Ved middagstid fredag stiller omkring 20 asylansøgere af forskellig nationalitet sig op foran deres midlertidige bopæl, Asylcenteret i Frederikshavn, for at demonstrere.

- De behandler os som dyr - vi er mennesker som alle andre. Det største problem er, at vi ikke får svar på vores ansøgninger om asyl. Vi sidder her i månedsvis i uvished, siger Nuur Amin til TV2 Nord.

Budskabet med demonstrationen er dog langt fra entydig. Der bliver protesteret mod mange andre ting end bare lange sagsbehandlingstider.

- Det brugte tøj som de burde forære os som asylansøgere, tager de penge for, siger asylansøger Yoseph Oyoko.

- Vi har nogle genbrugsbutikker i vores asylcentre, og et par cowboybukser koster kun tre kroner. Så mon ikke det går, siger kommunikationskonsulent Lars Vestergaard fra Asylscenter Vesthimmerland, der driver asylcentret i Frederikshavn.

Noget andet der bliver protesteret over, er manglende hjælp fra læge og sygeplejerske i asylcentret.

- Sygeplejersken siger, at vi bare skal drikke en masse vand. Hun vil ikke give os medicin, siger Nuur Amin.

- Vi har nogen frustrerede beboere her på asylcentret, som er i en klemt situation, men vi gør det så godt vi kan, også på vores lægeklinik, siger Lars Vestergaard.

Racisme, familesammenføring og frihed er andre sager som demonstranterne vil have gjort noget ved.

- Når vi ser sådan en demonstration her, så er der lige så mange dagsordener som der demonstranter. Det er svært at gøre noget ved, andet end at tale med asylansøgere om deres problemer, siger Lars Vestergaard.

Hvis asylansøgerne udebliver fra deres sprogskole, så bliver der trukket i deres lommepenge. Det er de også stærkt utilfredse med.

- Vi kan ikke gå i skole og lære noget, hvis ikke vores fremtid er afklaret. Hvordan kan jeg så have ro til at lære jeres sprog?

På forhånd havde demonstranterne bebudet en 24 timers sit-down-protest. Den holdt i to timer.