LIGE NU:

Asylansøgeren fra Ranum er ikke sigtet for voldtægtsforsøg i Nordsjælland

Der er ingen sammenhæng mellem de to sager. En 39-årig syrisk asylansøger er sigtet for forsøg på voldtægt mod otteårig i Græsted, mens det er en somalisk asylansøger, der trængte ind til 14-årig pige i Ranum.

Tidligere på dagen skrev Ekstra Bladet, at den 39-årige asylansøger, der den 16. november brød ind i et hus i Ranum og forulempede en 14-årig pige, er blevet anholdt i Nordsjælland og sigtet for en lignende sag mod en otte-årig pige i Græsted.

Det afkræfter både politiet og Ekstra Bladet nu. Det er nemlig en 39-årig syrisk asylansøger, der er sigtet for forsøg på voldtægt mod otteårig i Græsted, mens det er en somalisk asylansøger, der trængte ind til 14-årig pige i Ranum.

Ved hændelsen i Ranum havde asylansøgeren sneget sig ind i et hus tæt på asylcenteret. Efterfølgende var han gået op på den 14-årige piges værelse, hvor han angiveligt nussede pigens ben og prøvede at kysse hende.

Efterforskningsleder hos lokalpolitiet i Himmerland, Preben Møller, sagde den 18. november følgende om sagen til TV2/Nord:

- Han er identificeret i asylcenteret, og der er ikke tvivl om, hvem er personen er. Han vil blive sigtet for blufærdighedskrænkelse og husfredskrænkelse. Sagen vil blive sendt hen til, hvor han end opholder sig, og så vil vi anmode om, at der bliver lavet en afhøring af ham, siger Preben Møller til TV2/Nord.

Manden blev efterfølgende sendt til Sandholmlejren i Nordsjælland, men det er altså ikke ham, der nu er sigtet for en lignende hændelse mod en pige i Græsted i Nordsjælland.