LIGE NU:

Ateistisk Selskab: Barnlig udmelding

Ateistisk Selskab er glade for at få æren for Folkekirkens medlemsflugt, men kalder biskops beskyldninger om aggressive kampagner for "barnlig".

- Det er en meget barnlig opførsel at beskylde os for at have aggressive kampagner, siger Christan Thostrup Møller-Jensen, formand for lokalafdelingen af Ateistisk Selskab i Aalborg til TV2/Nord.

Tidligere fredag blev Ateistisk Selskab kritiseret af biskop for Aalborg Stift, Henning Toft Bro, for at være skyld i Folkekirkens faldende medlemstal på grund af aggressive kampagner.

Alligevel tager lokalformanden det som et skulderklap, at 570 har meldt sig ud af Folkekirken i Nordjylland i 1. kvartal mod gennemsnitligt 337 fra 2009-2011 i samme periode.

- Jeg synes, at det er positivt. Vi har kørt en ren faktuel kampagne om, hvad det er, Folkekirken betyder for vores samfund. Det er jo ikke fordi, vi har kørt en decideret skræmmekampagne. Vi har vist, hvor meget man kan spare ved at melde sig ud, siger Christian Thostrup Møller-Jensen, lokalformand for Ateistisk Selskab til TV2/Nord.

Foreningen har blandt andet haft en konfirmationskampagne, hvor de uddelte pjecer til unge i konfirmationsalderen.

- Det, vi bare siger, er, at folk lige skal slå bremsen lidt i og tænke sig rationelt om, siger Christian Thostrup Møller-Jensen til TV2/Nord.

Den lokale afdeling af Ateistisk Selskab i Nordjylland blev først stiftet for et halvt år siden, og ifølge Christian Thostrup Møller-Jensen har foreningens medlemstal været stødt stigende siden starten.

- Vi er en gruppe heroppe, som gerne vil have, at kirke og stat skal adskilles, og folk har også hørt om de sager, hvor en lesbisk kvinde ikke har kunnet blive begravet og tænkt: Det er jo grotesk, siger Christan Thostrup Møller-Jensen til TV2/Nord.