Autocampere skal trækkes til Vesthimmerland

[size=2]Turister i autocampere blev i dag blåstemplet af Vesthimmerlands Kommune. To nye pladser for autocampere skal trække penge til. [/size]

De nye autocamperpladser på Løgstør Havn blev i dag indviet. 12 nye pladser her og 12 andre på Hvalpsund Havn skal lokke pengestærke autocampere til.

- De skal være hjerteligt velkommen. Nu er vi klar til at modtage dem, siger Jan Dyregaard, (Venstre), Formand, Kultur- og fritidsudvalget, Vesthimmerlands Kommune.

Indvielsen kommer samtidig med at dansk autocamper forening, DACF, fejrer deres 25 års jubilæum i Aars. Hvor mere end 500 autocampere mødes. Hidtil har Danmark ellers skræmt folk med autocampere langt væk.

- Der har faktisk i en årrække været en form for hetz mod autocamperfolket, siger Max Watsen, Formand, DACF. 

Pladserne til autocampere i Løgstør og Hvalpsund er de første af sin art i landet.

- Med de her pladser, så kan vi endelig med god samvittighed byde vores skandinaviske og europæiske venner til Danmark, siger Max Watson.

- Det er jo et voksent og købestærkt publikum, så vi håber at det vil være med til at styrke turismen og omsætningen i Vesthimmerlands Kommune, siger Jan Dyregaard.

Faktisk er turister i autocampere, de turister som smuder fest penge pr. døgn, når de holder ferie. I vesthimmerland er investeringen i de to nye pladser mere end hentet hjem, alene ved weekendens træf i Aars. Næste gang en autocamper besøger Vesthimmerland, er det lig med klingende mønt i kommunekassen.

Faktisk forventer kommunen en ekstra omsætning i kommunen på 5 millioner om året, alene ved besøg fra turister i autocampere.

- Nu har vi hvert fald vist, at vi godt kan gå forest med nyskabende turistforanstaltninger i Danmark, siger Jan Dyregaard, (Venstre), Formand, Kultur- og fritidsudvalget, Vesthimmerlands Kommune.