Foto: TV2/Nord

Awaykort bliver realitet for fodboldfans

De 12 Superliga klubber har nu endegyldigt vedtaget, at der fra sæsonen 2015/16 skal indføres det såkaldte Superliga Udebanekort - i folkemunde Awaykort. Det er en beslutning, som Danske Fodbold Fanklubber (DFF) hverken forstår eller kan bakke op om.

Away-kortet bliver indført til sommer. Det betyder, at alle udebane-fans skal have et udebane-kort, hvis de vil se kampe fra udebaneafsnittene i Superligaen.

En beslutning som fanklubberne ikke er fan af.

De mange timers arbejde på dialog og møder omkring en positiv udvikling af fankulturen er tilsyneladende spildt, når klubberne vælger et restriktivt, reaktivt og ineffektiv system frem for præventive, proaktive og positive tiltag, det skriver de Danske Fodbold Fanklubber i en pressemeddelelse.

Grunden til at indføre away-kortet er for at øge sikkerheden og for at sikre at fans med karantæne på hjemmebane heller ikke kan komme ind til holdets udebanekampe.

DFF mener dog ikke at away-kortet har sin berettigelse.

I dette forår har der været afviklet to derby-kampe, altså to højrisiko kampe. Til sammen var der til disse kampe over 50.000 mennesker samlet - og politiet foretog blot 17 anholdelser. Det lave antal anholdelser skyldes i høj grad politiets ændrede strategi om at sætte dialog forrest krydret med et tæt samarbejde mellem klubber, politi og fans fra begge lejre. Det skriver DFF i en pressemeddelelse fredag morgen.

- Det er et helt vidt system at indføre, når det blot skal bruges til at håndtere klubkarantæner. Vi taler jo om episoder, der er grove nok til karantæne, men ikke er grove nok til hooliganregisteret. Det vil sige, at vi taler om folk, der har kastet en øl, siger Rasmus Trenskow, der er fanformand, til Ekstra Bladet.