02:11

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Badminton på matematisk formel

Den nordjyske badmintonspiller Kasper Sørensen har forsøgt at beregne, hvorfor nogen spillere er gode og andre er mindre gode.

Kasper Sørensen er lige blevet færdigt med sit idrætsspeciale på Aalborg Universitet. Emnet var clear-slag i badminton og Kasper Sørensen endte med et tolvtal.

- Jeg forsøgte at finde ud af hvorfor nogen spillere var gode til at udføre slagene og hvorfor nogen var mindre gode til at udføre dem, fortæller Kasper Sørensen til TV2/Nord

Kasper Sørensen, der i mange år selv har spillet badminton på eliteniveau, spiller nu i Triton og fungerer samtidigt som træner.
Deraf kom inspirationen til specialet.
Kasper Sørensen har i specialet ved hjælp af blandt andet højhastighedskameraer og refleksmarkører kortlagt, hvordan bevægelsesmønstret er for ti gode spillere og ti mindre gode spillere.

- Det viser sig at være en klar fordel at være god til at koordinere sine bevægelser og derved skabe en piskesmældseffekt i slaget, fortæller Kasper Sørensen

Specialet har vakt opsigt i de videnskabelige kredse, og også hos Dansk Badminton Forbund, der har bedt om lov til at bruge resultaterne.

Se reportage om specialet i aften i søndagsporten på TV2/Nord klokken 19.30.