LIGE NU:

Bagmandspoliti kræver millionstraf og fængsel til bankfolk (opdat.)

Otte bankfolk er tiltalt i en af danmarkshistoriens største retssager om kursmanipulation. En sag, der begynder ved retten i Hjørring i dag.

Otte bankfolk er tiltalt i en af danmarkshistoriens største retssager om kursmanipulation. En sag, der begynder ved retten i Hjørring i dag.

Der er mødt masser af presse frem ved Retten i Hjørring, og familie til de tiltalte sidder og lytter med. Retten er fyldt, og alle otte tiltalte bankfolk sidder med. I alt er der syv forsvarere til stede.

Store dele af bevismaterialet stammer fra en aflagt computer fra en tidligere ransagning hos en EBH-medarbejder.

- Det er en meget alvorlig sag, siger bagmandspolitiets advokat, Jørn Thostrup, der blandt andet vil have den tidligere direktør i EBH-bank Finn Strier Poulsen i fængsel i otte år. Arvid Andersen, der er Finn Striers Poulsens forsvarer, går efter en frifindelse.

Sagen afsluttes først til juni.

OM SAGEN:

Den tidligere direktør i EBH-bank Finn Strier Poulsen optræder i syv forhold i anklageskriftet, som beskriver både kursmanipulation, bedrageri og mandatsvig. Også tidligere chef i Morsø Sparekasse Jørn Balch Christensen er tiltalt. I alt mener bagmandspolitiet, at der er begået bedrageri for 10,5 millioner kroner.

Svindlen skulle ifølge bagmandspolitiet være foregået ved, at de tiltalte købte aktier og obligationer til sig selv og familie - blandt andet hustru og børn. Herefter fik de de involverede pengeinstitutter til at handle værdipapirerne kunstigt op.

Finn Strier Poulsen skulle have tjent 3,5 millioner kroner, hvoraf de 2,1 million kroner skulle være handlet gennem hans kone og datter.

Tidligere har bagmandspolitiet haft svært ved at bevise over for domstolene at højtstående personer i EBH-bank har begået kursfup. To gange i år er de blevet frifundet i Vester Landsret. I dag åbner en ny sag så med nye beviser.

Det næste halve år kører retssagen i Hjørring. 40 retsmøder, hvor tilhørerne kan lytte til optagelser af samtaler i fondsafdelingen i EBH-bank. Afsluttes 4. Juni 2015.